Andalucía

Het heuvelachtige Axarquia is een gebied in het zuidoosten van de provincie Malaga en ten oosten van de stad Malaga. Het is een vrij onbekende streek met opvallende contrasten en een onweerstaanbaar karakter.

Cultuur

Van alle regio’s in Spanje is Axarquía diegene met een historisch verleden en een sterk cultureel karakter. In de loop van de geschiedenis zijn er tal van volkeren die hun stempel hebben gedrukt op de regio, maar deze van de Moren is het sterkst aanwezig. Tekenen van die overheersing zijn in vele dorpen en steden terug te vinden.

Er zijn ook heel wat van indrukwekkende monumenten en belangrijke musea die het bezoeken waard zijn.

Daarnaast zijn er tal van Spaanse tradities, gebruiken en feestdagen. Deze hebben dan ook een belangrijke plaats ingenomen in het Spaanse leven. Ontdek bijvoorbeeld de vele feria’s in de dorpen of de vele optochten tijdens de Semana Santa.

Uitgestrekte zandstranden

De kuststreek van de Axarquía is het rustige gedeelte van de Costa del sol. De uitgestrekte, zonovergoten stranden en door rotsen omgeven baaien, zorgen dat je ongestoord kan genieten van zon, zee en strand.

De talrijke kustplaatsen zoals Torre del Mar, Torrox, Nerja, … met elk hun eigen charme, hebben de badgasten heel wat te bieden. Er zijn tal van bars en restaurantjes waar het op het terras heerlijk genieten is van een drankje met tapa. Vergeet zeker geen bezoekje te brengen aan de vele typische chiringuitos op het strand.

Nieuwsgierig naar beschikbaarheid?


Platteland

Het Andalusische platteland is een gebied van uitzonderlijke schoonheid. De grote hoogteverschillen leveren tal van prachtige vergezichten en contrasten op.
Het is er prachtig wandelen in de valleien bedekt met fruit-, olijf en wijngaarden. Van ver hoor je de bellen van de kuddes geiten en schapen die door deze valleien trekken. Roofvogels zweven door de blauwe lucht boven de vele heuvels en de witte pittoreske dorpjes.
De typische pueblos blancos hebben ieder hun eigen charme. De dorpjes ademen een sfeer uit van rust en kalmte. De steile steegjes, straten vol bloemen en de vele geuren en kleuren nodigen je uit deze dorpen te bezoeken.
Ontdek en geniet mee van dit rijke landschap en laat je betoveren door de prachtige zonsondergangen!

Het weer

Axarquía heeft een mediterraans klimaat, gekenmerkt door hete zomers en zachte winters. Door het aangenaam klimaat en meer dan 300 dagen zon per jaar is de Axarquía tot een populaire vakantiebestemming uitgegroeid. Het tropische klimaat, de omliggende bergen en de nabijheid van de zee zijn factoren die het hele jaar zorgen voor een stabiele temperatuur.
Het is de ideale vakantiebestemming voor elk moment van het jaar!